Zondag 26 juli is het weer Open Zondag in de Karkooi aan de Tiggeltsebergstraat te Rijsbergen.

De Stichting Boerendag is met het Karkooi museum één van de deelnemers van de Verzamelingendag van de Heemkundekring De Drie Heerlijkheden. In de Karkooi is een verzameling te zien van o.a. karren, wagens, gereedschappen en huisraad uit grootmoeders tijd. Een mooi voorproefje van de Boerendag (die een week later plaats vindt).

Routebeschrijving

In alle 5 de kerkdorpen van de gemeente Zundert zijn zondag 26 juli bijzondere verzamelingen te zien. Zeer bijzondere verzamelingen zoals o.a. zilveren rammelaars, snoepblikken, theezakjes, Brabantse mutsen, bromfietsen, tractoren, decap orgels, oude ansichtkaarten, muziekverzamelingen en ansichtkaarten. Bij alle locaties zijn routebeschrijvingen te krijgen van de plaatsen waar tussen 10.00 en 17.00 uur verzamelingen te zien zijn in Zundert, Klein Zundert, Wernhout, Achtmaal en Rijsbergen. Om alle tentoonstellingen te kunnen bezoeken is het verstandig om al tijdig in de voormiddag te starten. De route is goed op de fiets maar zeker ook met de auto te berijden.

Boerenerf

In de Karkooi is sinds vorig jaar een vitrine met ca. 35 op schaal gemaakte karren en wagens, een schenking van wijlen Isaac Luteijn. Sinds enkele weken is daar ook “een boerenerf” van Frans Mathijssen bijgekomen. Een grote woonboerderij, een zwarte schuur, kippenhok, manege, waterput, hondenhok, karkooi, hooischuur. Alles op schaal en heel speciaal tot in detail afgewerkt. Een nieuwe verzameling waar de Boerendag, de Karkooi en zeker ook de familie Mathijssen bijzonder trots op is.

Samen delen

De verzamelaars willen hun specifieke verzameling, hoe groot of hoe klein dan ook, graag samen met bezoekers en publiek delen op zondag 26 juli. Bij het Wierenbos in Wernhout zal om 10.00 uur de opening plaatsvinden, op deze locatie kunt u gelijk al zo’n 9 verzamelingen bekijken en een route uitstippelen naar de andere verzamelplaatsen in Achtmaal, Zundert en Rijsbergen. De route kan ook elders starten: bijv. bij Van Goghhuis in Zundert, De Weeghreijse of De Karkooi in Rijsbergen.