IMG_0077

Korte samenvatting van het Boerendag programma:

Folklore, het Boerenleven op het platteland van vele jaren geleden – historische optocht met zware trekpaarden – kermis – straattheater – braderie – exposities –  oldtimer tractoren – veteranensportdag – vliegerdemonstraties – kalfjes voorbreng-wedstrijd door kinderen – schapen- en ponykeuring – snuffelmarkt –  kleindierententoonstelling – bordercollies – zeer spectaculaire shows met paarden, honden, etc.  – volksdansen en muziekgroepen – grote feesttent en gezellige terrasjes.

Steeds op de eerste zaterdag in augustus vindt in het Brabantse Rijsbergen de Boerendag plaats. De entree bedraagt € 3,-. Parkeren is slechts €2,- per auto.

De Boerendag is van 10:00 uur tot 17:30 uur

IMG_0081Een sociaal-culturele manifestatie waar boer en burger dichter bij elkaar komen. De Boerendag is erg aantrekkelijk voor kinderen. Ze kunnen onder andere dieren knuffelen en er is voor hen een circustheater en een nostalgische kermis. Voor slechts € 3,- kan men een hele dag genieten van deze kermis. In zijn soort is de Boerendag uniek.

Ruim 600 dieren van de boerendag. Er zijn shows en keuringen.

Authentieke wagens, karren en landbouwwerktuigen worden met zware trekpaarden aangespannen. Honderd oude landbouwtractoren rijden aan het oog voorbij en stationaire motoren ziet en hoort u ronken. Ook vroeger bestond techniek.

Afbeelding 380U ziet boeren oogsten, dorsen en ander werk doen dat met hun beroep te maken heeft. Op de boerderij is altijd wat te doen.

Ruim 175 sporters op leeftijd laten zien wat met “veteraensport” wordt bedoeld. Zij geven middels enkele demonstraties een beeld van de vrijetijdsbesteding van de plattelandsjeugd van zo’n 65 jaar geleden.

Op de Rijsbergse Boerendag, die internationaal getint is, treden volksdansgroepen, gilden en muziekgezelschappen op. Er is een expositie waarbij tot ver in de tijd van het boerenleven wordt terug gegaan.

De Boerendag van Rijsbergen, elk jaar op de eerste zaterdag van augustus, is dan één dag een levend openlucht museum. Wat niet ontbreekt, is de jaarmarkt. IMG_0046Rijen met kramen omzomen het evenemententerrein. U kunt er allerlei figuren tegen komen zoals een marskramer, scharensliep, straatmuzikant of clown zoals dat vroeger op de markten het geval was. Pluimvee, konijnen en andere kleine dieren. Op de markt is het er allemaal.

De Boerendag is een echt gemoedelijk en gezellig Brabants dagje uit. Een uitstapje voor het hele gezin! Dit grootschalig evenement wordt georganiseerd door de Stichting Boerendag. Allemaal vrijwilligers. Het zijn er circa 500 die op de Boerendag in touw zijn om de duizenden bezoekers te vermaken. Het bestuur en vele honderden vrijwilligers heten u de 1ste zaterdag van augustus in Rijsbergen van harte welkom!