Nieuws

Boerendag Rijsbergen last evenement af

22 april 2020 - Persbericht Stichting Boerendag Rijsbergen

Boerendag Rijsbergen last evenement af voor 2020, maar zit niet stil

Boerendag Rijsbergen last evenement 2020 af

Vanwege het Coronavirus gaat de Boerendag in Rijsbergen dit jaar op de eerste zaterdag van augustus niet door. Toch is er niet alleen maar negatief nieuws te melden: De werkzaamheden in de nieuwbouw van de Karkooi nadert de voltooiing en binnenkort zal de eerste gebruiker haar intrek nemen.

De maatregelen omtrent het Coronavirus treffen ook de organisatie van de Boerendag in Rijsbergen. Op dinsdag 21 april maakte de overheid een verbod op evenementen bekend tot 1 september. Daarnaast trekt het evenement veel bezoekers en deelnemers uit België, welke nu geen bijdrage aan het evenement kunnen leveren. Dit zorgt ervoor dat het evenement in zijn volledigheid voor dit jaar wordt afgelast. Dit geldt voor het evenement op zaterdagmiddag 1 augustus, de afterparty en het geplande nieuwe zondagprogramma op zondagmiddag 2 augustus.

Voor de 2e keer in het 44-jarig bestaan van het evenement is de organisatie genoodzaakt om dit moeilijke besluit te nemen. In 2018 gebeurde dit ook al vanwege extreme weersomstandigheden.

Nieuwbouw Karkooi bijna afgerond
In juli 2019 is de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van een deel van de Karkooi. De afgelopen maanden (voor het coronavirus losbrak in ons land) is er door vrijwilligers hard gewerkt om de ontvangstruimte gereed te krijgen. Als de maatregelen worden versoepeld, zal Heemkundekring De Drie Heerlijkheden als eerste gebruiker haar intrek nemen in het nieuwbouw. Zij hebben hier een eigen ruimte en opslag tot hun beschikking.

Na de afronding van het nieuwe gedeelte van het gebouw, kan er gewerkt worden aan de inrichting van het landbouwmuseum in ontwikkeling. Binnen de organisatie is een werkgroep samengesteld die zich bezighoudt met hoe het museum eruit moet komen te zien, de beleving van de bezoeker en welke materialen of werkzaamheden er te zien zullen zijn.

Boerendag Rijsbergen 2021 op 7 augustus
Wij hopen op uw begrip voor deze situatie. De organisatie gaat haar best doen om op de eerste zaterdag van augustus in 2021 een nieuwe Boerendag te organiseren. Houdt u alvast zaterdag 7 augustus 2021 in uw agenda vrij.

Informatie
De organisatie heeft geprobeerd om haar afnemers, leveranciers, deelnemers, medewerkers  en vrijwilligers tijdig te informeren omtrent dit besluit. Mocht onze berichtgeving u niet bereikt hebben, dan kunt u dit bericht als zodanig beschouwen. Voor meer informatie is het secretariaat bereikbaar via info@boerendagrijsbergen.nl of via de contactinformatie op onze website.


Brabants Buske op de Boerendag

8 augustus 2019 - Brabants Buske (Omroep Brabant)


Sfeer en nostalgie op 43ste Rijsbergse Boerendag

5 augustus 2019 - Erwin Martens (Ons West Brabant)

Foto: Erwin Martens

Voor de 43ste keer vond afgelopen zaterdag de Boerendag plaats in Rijsbergen. Vele duizenden bezoekers bezochten het evenement en beleefden de sfeer en nostalgie van 60 jaar geleden. Thema was de Gouden bruiloft en dat was goed te merken in de Historische optocht en bij de Folklore groep.

Pastoor Hans van Geel zegende het mariabeeldje in, wat werd geplaatst in de Karkooi, het thuis van de Boerendag. In 2020 wordt hier het museum ingericht. Burgemeester Joyce Vermue bezocht Rijsbergen en het evenement voor het eerst en was enthousiast. Zij sprak met de vrijwilligers, publiek en sprak de genodigden toe.

In de ochtend kwam het werk met paardenkracht aan bod op de demovelden. In de middag was er ruim baan voor het machinale werk. Rijen dik stond het bij de mini-trekkers welke 100 meter aflegden. ‘s avonds tijdens de afterparty kwam de jeugd uit heel West-Brabant aan hun trekken met een optreden van de WC Experience en DJ Gijs. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement met goed ‘boerendag-weer’.

(meer…)


Flinke maar gezellige drukte op 43ste Boerendag

- Charles Luijten (De Zundertse Bode)

Het was een geslaagde editie! (Foto: Charles Luijten)

Het was een geslaagde editie! (Foto: Charles Luijten)

RIJSBERGEN – Ze moesten een jaartje wachten, omdat Boerendag vorig jaar vanwege de extreem hoge temperaturen niet door ging. Dit jaar waren de weergoden in een goede bui. Ze trakteerden het nostalgisch cultureel evenement dan ook op prima weer. Dat bracht op de Tiggeltseberg heel wat volk op de been.

Er viel weer volop te zien en te genieten. De organisatie spreekt van een geslaagde Boerendag, waar de hele dag door een gezellige sfeer hing. Kinderen konden zich volop uitleven in de draaimolen, de schommel, de zandberg en nog veel meer. Waar men ook keek, overal was er een hoop beweging.

Het thema dit jaar was het vieren van een ouderwetse gouden boerenbruiloft. Dit resulteerde in een prachtig schouwspel en demonstraties met legendarisch boerentuig. Kortom de bezoeker kwam ogen tekort op de 43ste Boerendag. 


Het boerenleven van toen, een feest van nu

- Martijn Schraven (BN/De Stem)

Een stoelendans op de Rijsbergse Boerendag. © Pix4Profs/Jan Stads

Een stoelendans op de Rijsbergse Boerendag. © Pix4Profs/Jan Stads

Bijna niemand komt met lege handen terug van de Boerendag in Rijsbergen. Er lopen mensen met bakjes aardbeien, pruimen, een paar nieuwe sokken of handgemaakte rieten manden.

De familie Huibregtse uit Roosendaal heeft ook een tas vol fruit bij zich. Al is het de vraag of de aardbeien waar Liv (9) en Rafi (6) zich aan tegoed doen, het zullen redden tot thuis. Vader Bas draagt een houten kerststal met zich mee. ,,Voor Liv”, zegt hij. ,,Ze heeft heel veel playmobilpaarden en dan kan dit mooi als stal dienen.”

Rafi mocht voor zichzelf een raceauto kopen. ,,En ik heb ook zelf touw gemaakt.” Liv genoot als paardenliefhebber erg van de verrichtingen van de hoefsmid.

De boerendag in Rijsbergen verbindt het boerenleven van vroeger aan een gezellig dorpsfeest anno 2019. Terwijl op het veld een paar dorsers tonen hoe ze in de vorige eeuw het graan verwerkten, staan op de braderie de poffertjes- en de Turkse delicatessenkraam gebroederlijk naast elkaar.

Hardstyle

In de grote tent zitten Esmee Vrins en Elleke Nouws samen een drankje te drinken. Hoewel ze pas 14 zijn verheugen ze zich op het feest dat ‘s avond plaatsvindt in dezelfde tent. Thuis luisteren de meiden voornamelijk hardstyle. Dat ligt aanzienlijk dichter in de buurt bij de muziek die de dj’s die avond zullen gaan draaien dan de schlagermuziek die overdag nog door de ruimte schalt. ,,Toch is dit óók leuk’, zegt Esmee. ,,En gezellig”, vult Elleke aan.

De folkloregroep koos vorig jaar al voor het thema ‘Gouden Bruiloft’. Na de afgelasting dat jaar zijn de draaiboeken geduldig blijven liggen en zo kon er dit jaar alsnog een feest gevierd worden. Compleet met stoelendansen en zakdoekje leggen, een ritje in de koets tijdens de grote optocht en verschillende muzikale hommages.

Op de tafel ligt een gestencilde feestgids. Gekopieerde blaadjes, het voorste in kleur, met een nietje erdoor. Iedereen die in de jaren tachtig een bruiloft bezocht, herkent ze nog.

Het ‘gouden paar’, Martien en Julia Aerts, is in werkelijkheid pas over drieënhalf jaar toe aan hun gouden huwelijksfeest. ,,Wat mij betreft mag de folkloregroep dan óók ons feest komen organiseren”, zegt Martien breed lachend.

Onding

Sjef Brock uit Alphen geniet van de oude tractoren op de boerendag. Zelf heeft hij zijn Sift td4 meegenomen, één van de drie oude tractoren die hij als hobbyobject heeft aangeschaft. Zijn Allis Chalmers en de Fiat staan nog thuis.

,,De Vierzon 302”, antwoordt hij op de vraag wat hij de mooiste tractor van het veld vindt. ,,Dat is de mooiste. Maar het is tegelijkertijd ook een onding. Hij rijdt prettig, maar zijn gloeikopmotor doet er een eeuwigheid over om warm te lopen. Dit type stamt uit de jaren vijftig en is best lang gebouwd.”

De Sift die hij deze Boerendag bij zich heeft rijdt nog wel, maar is verder niet gerestaureerd. ,,Dat heb ik nog niet gedaan en dat ga ik ook niet doen”, zegt hij gedecideerd. ,,Vrouwen van 70 jaar ga je ook niet verbouwen.”


Weergoden lijken Boerendag Rijsbergen dit keer wel gunstig gezind

2 augustus 2019 - Edine Wijnands (BN/De Stem)

Boerendag Rijsbergen. Foto Leon Krijnen

Boerendag Rijsbergen. Foto Leon Krijnen

RIJSBERGEN – Het was heet vorig jaar augustus. Zo heet zelfs dat de Boerendag Rijsbergen werd afgelast. De kans dat dat deze zaterdag 3 augustus opnieuw gebeurt is klein. De weersvoorspellingen zijn goed.

Het was behoorlijk balen voor de organisatie van de Boerendag vorig jaar. Bij het evenement, dat jaarlijks zo’n 10.000 mensen trekt, zijn traditiegetrouw veel dieren. Er is een veekeuring, er zijn paarden en kleine dieren om te knuffelen. Beesten die, net als de oudere bezoekers, niet erg van hitte houden.Sterker: er behoorlijke last van kunnen hebben. Vandaar dat het niet doorging.

Deze zaterdag lijkt alles echter mee te zitten. Volgens de voorspellingen wordt het zo’n 22, 23 graden en blijft het droog. Ideaal voor de bezoekers om zich te vergapen aan het boerenleven van weleer.

Gouden Bruiloft

Op het evenemententerrein aan de Laguitensebaan toont een folkloregroep rond het thema ‘Gouden Bruiloft’ hoe boeren vroeger, al was het feest, tussen de festiviteiten door gewoon werkten. Op de achtergrond demonstreren de ‘vlegeldorsers’ de oude maai en dorstechnieken.

Maar er is meer. Er zijn oude tracktoren en landbouwmachines. Over het terrein trekt een nostalgische optocht met werkpaarden. Er zijn veekeuringen en kinderen laten zien hoe goed zij in staat zijn kalfjes te showen aan het publiek.

Museum 

Het nieuwe museum dat op dit moment verrijst op het terrein, is nog niet in volle glorie te bewonderen. Een deel is wel open. En een indruk van wat het gaat worden is zeker op te doen. 

Naast demonstraties zijn er als vanouds natuurlijk terrassen. Kinderen kunnen een kleine kermis in en oud en jong kan struinen over de braderie. Bovendien is er (straat)theater, muziek, line-dance en zijn er exposities van ambachtslieden.

De Boerendag Rijsbergen is tussen 10.00 en 17.00 uur, live-muziek tot 19.30 uur,. Als vanouds sluit de Boerendag Rijsbergen af met een  Afterparty. Vanaf 20.30 uur treden onder meer WC Experience en DJ Gijs op. 


Boerendag Rijsbergen in aantocht

30 juli 2019 - Ons West Brabant

Zaterdag staat Rijsbergen in het teken van de 43ste Boerendag. Van 10:00 tot 17:00 uur kan men op het terrein aan de Tiggeltsebergstraat alle facetten van het plattelandsleven van vroeger in de Brabantse dorpen en op de boerderij beleven.
 

Ook zijn er tractoren en grote machines te bewonderen. Verder worden er onder meer veekeuringen gehouden en zullen minitrekkers hun opwachting maken. Vanaf 20:30 uur wordt de dag afgesloten met een feestavond waar de WC Experience en DJ Gijs hun opwachting maken. Vorig jaar werd vanwege de hitte het dagprogramma van de Boerendag voor het eerst in 42 jaar afgelast.

 
Foto: Erwin Martens

Boerendag Rijsbergen heeft programma al klaar

27 juli 2019 - Charles Luijten (De Zundertse Bode

Riet Hereijgers en Jan Mulders: ‘Als je publiek wilt trekken, moet je kunnen inschatten waar het om geeft’ (Foto: Charles Luijten)

Riet Hereijgers en Jan Mulders: ‘Als je publiek wilt trekken, moet je kunnen inschatten waar het om geeft’ (Foto: Charles Luijten)

RIJSBERGEN – Rijsbergen maakt zich weer op voor de Boerendag. Zaterdag 3 augustus is het zover. Het is dan voor de 43ste keer dat het cultureel-folkloristisch evenement plaatsvindt. Ook deze keer worden weer duizenden bezoekers verwacht.

Vorig jaar werd de Boerendag vanwege de moordende hitte en extreme droogte afgelast. Hopelijk doet zich zoiets zich niet meer voor, maar door de klimaatmaatveranderingen weet je het nooit. De Stichting Boerendag gaat er van uit dat dit jaar in elk geval herhaling van 2018 uitblijft. “Het programma voor zaterdag 3 augustus ligt in ieder geval klaar”, zegt secretaris Riet Hereijgers- Mathijssen. Samen met Jan Mulders, hoofdbaas van De Karkooi, praten we met haar over de op stapel staande Boerendag. “Ik heb er alle vertrouwen in dat wanneer de mensen na afloop weer huiswaarts keren, ze zullen zeggen dat ze een interessant en leuk dagje uit zijn geweest”. De attracties zijn zeer verschillend van aard en aantrekkelijk zowel voor jong als oud. Immers: als je publiek wilt trekken, moet je goed kunnen inschatten waar het om geeft.

Gouden Bruiloft

Alle programmaonderdelen van de dag opsommen is te veel, maar dat een uitgebreide braderie niet ontbreekt, mag duidelijk zijn. Ook al heeft die met het alledaagse boerenleven van vele jaren geleden niets van doen. Het gaat op de Boerendag dan ook hoofdzakelijk over het laatste. Thema van het festijn waaraan weer velen uit eigen dorp en andere plaatsen deelnemen is ‘Terug naar de Gouden Bruiloft’. “Onze eigen folkloregroep brengt die in uitvoering. Vele jaren geleden hebben we dat thema al eens gehad en dat was een groot succes”. Zij raadt de kinderen aan niet hun allerbeste kleren aan te doen gezien de speelmogelijkheden en attracties die voor hen worden gebouwd, zoals grote zandbak, ‘zweef’ en nostalgische ‘mallemolen draaidraai’. ” Wanneer kinderen zich goed amuseren, krijgen de ouders ook een fijn gevoel. Het bewerkstelligen van een vrolijke sfeer is voor een Boerendag als de onze dan ook heel belangrijk “, voegt Riet Hereijgers toe.

Opslag

We leggen ons oor te luister bij Jan Mulders onder het drinken van een door vrouw Nel vers gezet bakje koffie. Jan zet in De Karkooi voor een werkgroep van acht vrijwilligers de lijnen uit. Het hele jaar door, behalve bij winterse temperaturen, zet deze zich in voor herstel en onderhoud van alle getuig dat jaren terug praktisch op elke boerderij te vinden was. “Dit jaar was het allemaal niet zo eenvoudig. Vanwege de nieuw- en verbouw van De Karkooi moest het kar- en wagenarsenaal, oude machines en werktuigen, kleding en klein materiaal elders worden ondergebracht, voornamelijk in loodsen, schuren en zolders van particulieren en gestopte boeren”.

Karkooi

Volgens Mulders is het dan ook alle hens aan dek de komende dagen om de spullen bij elkaar te krijgen die op 3 augustus niet mogen ontbreken. “Denk bijvoorbeeld aan de historische optocht waarbij rollend materieel getrokken wordt door zware viervoeters of nostalgische tractoren. Een hele puzzel, je weet immers vooraf niet precies waar om welke spullen wordt gevraagd. De lijsten met aanvragen zijn nog maar net bekend”, zegt Mulders. In De Karkooi zal het in vergelijking met voorgaande jaren in ieder geval een stuk rustiger zijn. Hij hoopt dat opslag en museumruimte daar volgend weer volledig te bezichtigen zijn. Het belooft op zaterdag 3 augustus in de contreien van de Tiggeltseberg, te midden van veel bedrijvigheid en aanwezige levende have, aangenaam toeven zijn.

Informatie

De Boerendag in Rijsbergen is een gezellig dagje uit voor het gehele gezin. Het boerenleven van zestig jaar geleden komt opnieuw tot leven op de eerste zaterdag van augustus. Meer informatie via www.boerendagrijsbergen.nl.

BIJDRAGE CHARLES LUIJTEN


Eerste steen nieuwe Karkooi is eerbetoon aan Boerendag-iconen

4 juli 2019 - Addo Sprangers (De Zundertse Bode)

 Foto: Addo Sprangers

Foto: Addo Sprangers

RIJSBERGEN – De Karkooi, thuishaven van Stichting Boerendag Rijsbergen én Boerendag Museum in wording, ondergaat sinds het vroege voorjaar een ware metamorfose. Afgelopen woensdagmiddag werd hieraan een officieel tintje gegeven middels een symbolische eerste steenlegging.

De handeling vindt plaats onder het toeziend oog van enkele tientallen belangstellenden. Wegens persoonlijke omstandigheden een week later dan aanvankelijk gepland, maar dat maakt het moment er niet minder historisch om.

Gebaar

Charles Luijten, grondlegger van de Boerendag, en Jos van Rijckevorsel, bestuurslid sinds 1977, krijgen de eer om de steen te onthullen door het neerhalen van een vlag met daarop het logo van de Boerendag Rijsbergen. Tot hun eigen verwondering kunnen zij hun eigen namen gegraveerd in de steen teruglezen. “Een fantastisch gebaar”, aldus Charles Luijten. Om er niet veel later nadrukkelijk aan toe te voegen: “De Boerendag en De Karkooi zijn verdiensten van álle vrijwilligers. In je eentje kun je niets. ”

Bestuurslid Riet Hereijgers echter vindt het eerbetoon aan Luijten en Van Rijckevorsel niet meer dan terecht. In haar welkomstwoord schetst ze hoe Charles Luijten in 1977 hoogstpersoonlijk de Boerendag in het leven riep na een aankondiging dat de 25ste editie van de jaarlijkse fokveedagen de laatste zou zijn. Samen met Toon Hartman, burgemeester van de toen nog zelfstandige Gemeente Rijsbergen, richtte hij een werkgroep op die de basis zou leggen voor het evenement dat de Boerendag vandaag de dag is. “De eerste editie vond bijna recht voor de deur van Charles plaats”, weet ze. “Aan de Nassaustraat, waar het beeld van de koe Victoria 2 staat. Vanwege verschillende virussen werd uiteindelijk een streep gezet door de fokveekeuringen, maar vee is nog altijd onderdeel van de Boerendag.”

Locaties

Dat laatste geldt eveneens voor de optocht tijdens de Boerendag, waarbij onder andere karren, wagens, huisraad en gebruiksvoorwerpen de revue passeren. Stuk voor stuk goederen die ook moeten worden opgeslagen. Stichting Boerendag Rijsbergen beschikte daartoe door de jaren heen over verschillende locaties. Van de voormalige kaasfabriek (de locatie waar nu de Boerenbond is gevestigd) ging het naar een schuur aan de Laguitensebaan. In 1995 volgde een verhuizing naar een loods aan de Tiggeltsebergstraat, nadat deze door de Gemeente Rijsbergen was aangekocht en weer doorverkocht aan de Stichting Boerendag Rijsbergen. Die realiseerde er aan de achterzijde een werkplaats. Maar ook op deze locatie, bekend als De Karkooi, groeide de Stichting Boerendag Rijsbergen door de almaar uitdijende collectie historische spullen uit haar jasje. Via de grote verbouwing die nu plaatsvindt – en waarmee zeer royaal ruimte wordt gecreëerd – kan de Stichting Boerendag Rijsbergen weer positief vooruitblikken.

Goud

Riet Hereijgers: “In het Boerendag Museum willen we straks via wisselende tentoonstellingen het Brabantse erfgoed presenteren aan scholieren om hen hiermee kennis te laten maken. Senioren kunnen er herinneringen ophalen aan vroeger tijden. Het is fantastisch dat we De Karkooi nu zo kunnen opknappen, ondanks onze beperkte financiële middelen. Wat dat betreft zijn onze vele vrijwilligers goud waard.”

Parel

Lovende woorden klinken er ook uit de mond van wethouder Twan Zopfi. “Het is belangrijk dat het verenigingsleven een goede basis krijgt”, zegt hij. “Het meekrijgen van cultuur en historie, via de Boerendag, draagt daaraan bij. De jeugd heeft de toekomst.” Hij verwijst naar het in februari van dit jaar door studenten van Breda University of Applied Science gepresenteerde rapport ‘Het verhaal van Rijsbergen’, het resultaat van een in opdracht van de Gemeente Zundert verricht onderzoek naar het culturele erfgoed van Rijsbergen om de rijke geschiedenis van het dorp onder de aandacht te brengen. “De Boerendag wordt hierin omschreven als één van de vijf parels van Rijsbergen.”

Heemkundige Kring

De metamorfose van De Karkooi is ook goed nieuws voor Heemkundige Kring De Drie Heerlijkheden. Zij moest met haar Museum De Weeghreyse, nu nog gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Rijsbergen, uitzien naar een andere locatie. Projectontwikkelaars Maas-Jacobs en Somnium Real Estate, eigenaren van het pand, zijn namelijk bezig met plannen voor herbestemming. Heemkundige Kring De Drie Heerlijkheden krijgt straks – naar verwachting dit jaar nog – onderdak in De Karkooi. “Boerenhistorie en heemkunde, een mooie combinatie “, vindt secretaris Twan van Duijnhoven van de Heemkundige Kring. “Dat zou best wel eens een spin-off kunnen geven.”


Aanpak Karkooi in Rijsbergen geen overbodige luxe

4 april 2019 - Addo Sprangers (De Zundertse Bode)

Vrijwilligers zijn druk in de weer met De Karkooi 2.0. (Foto: Charles Luijten)

Vrijwilligers zijn druk in de weer met De Karkooi 2.0. (Foto: Charles Luijten)

RIJSBERGEN – De Karkooi op de Tiggeltseberg wordt momenteel stevig onder handen genomen. Het blijkt bepaald geen overbodige luxe. Sterker nog: het was hoog tijd om aan iets te doen aan onder meer de hoge vochtigheidsgraad, lekkages, versleten sanitaire voorzieningen, ruimtegebrek en de afwezigheid van isolatie.

Al vier maanden is het drie tot vier dagen per week alle hens aan dek bij de Stichting Boerendag om aan al die gebreken een eind te maken. Alles bij elkaar een hels karwei dat onder aanvoering van Wil Hereijgers en Jac Mouws en met hulp van nog meer andere vrijwilligers wordt uitgevoerd. De kosten lopen inmiddels naar de 200.000 euro. Voor Stichting Boerendag, die geen subsidie ontvangt, een aanzienlijk bedrag.

Juichstemming

De Karkooi, voorheen een montagewerkplaats van de familie Buckens, werd door de oude gemeente Rijsbergen ten behoeve van de Stichting Boerendag aangekocht. De laatste nam deze van de gemeente op 1 juli 1996 over voor een koopprijs die ettelijke tienduizenden guldens lager lag dan de gemeente Rijsbergen er in eerste instantie voor had betaald. Er heerste dan ook een juichstemming bij het bestuur van de Stichting Boerendag en bij haar vrijwilligers. Het moge duidelijk zijn dat niemand bij de Stichting Boerendag zat te wachten op een gemeentelijke herindeling per 1997. De door de oude Gemeente Rijsbergen toegezegde garantiesubsidie bij een financieel tegenvallende Boerendag werd immers door de nieuwe Gemeente Zundert niet overgenomen. Aan de facilitaire bijstand die de Gemeente Rijsbergen twintig jaar lang had verleend kwam eveneens een einde.

Indeling

Het uit asbestplaten bestaande dak van 1.100 m2 is vervangen door een nieuwe bedekking inclusief isolatie. In een reeds eerder voltooide nieuwe aanbouw zijn een keuken, het magazijn en afzonderlijke werkplaatsen voor hout- en constructiewerkzaamheden gerealiseerd. Het voorfront werd onlangs gesloopt. Hiervoor een nieuwe in de plaats komt. Voor de opslag van het legendarisch agrarisch materiaal, het houden van tentoonstellingen en ontvangsten c.q. bijeenkomsten komen speciale compartimenten. Kortom: er moet op vrijwillige basis nog heel wat werk verzet worden. Vers van de pers is dat de Heemkundige Kring De Drie Heerlijkheden in haar zoektocht naar een nieuwe locatie uit de brand is geholpen. Zij krijgt straks onderdak in De Karkooi en is daar erg gelukkig mee.

BIJDRAGE CHARLES LUIJTEN


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten