RIJSBERGEN – ‘Voor een appel en een ei’. Aldus luidt het thema van de Boerendag in Rijsbergen van dit jaar. Komende zaterdag beleeft het evenement zijn 41ste editie.

Met ‘voor een appel en een ei’ wordt meteen ook subtiel verwezen naar de bescheiden toegangsprijs die deze keer weer voor de Boerendag wordt gevraagd. Twee jaar geleden besloot de Stichting Boerendag een streep te trekken door het vragen van entree in de hoop hiermee de dalende bezoekersaantallen een impuls te geven.
Hier is zij echter van terug gekomen omdat dit toch een te zware aanslag op de financiële positie van de Stichting Boerendag bleek te zijn.

Laagdrempelig
Laagdrempeligheid blijft echter centraal staan bij de Boerendag. Met een entreeprijs van drie euro wordt bezoekers niet het vel over de oren getrokken. Voor kinderen tot 12 jaar oud is de toegang zelfs gratis. Het past ook volledig bij de doelen die de Stichting Boerendag zichzelf heeft gesteld: het organiseren van een goedkoop dagje uit voor het hele gezin, het laten zien van het plattelandsleven uit vervlogen tijden, de nadruk leggen op folklore en traditie, het laten zien van echte boerderijdieren en het betrekken van het publiek bij demonstraties. Kortom: er een gemoedelijke en gezellige dag van maken.

Programma
Ook dit jaar lijkt een uitgebreid programma daarin weer prima te kunnen voorzien. Zo kunnen bezoekers zaterdag genieten van de demonstraties op het demoveld, een historische optocht, de braderie en muziek- en dansgezelschappen. Kinderen kunnen zich voor een kermiskaart van drie euro een hele dag vermaken in diverse kermisattracties, zoals draaimolen, schommels en zweefmolen. Voor de kleintjes is er een grote speelzandbak. Knuffeldieren aaien? De kleindierenhoek is ‘the place to be’. Daarnaast zorgt het interactieve kindertheater Malle Balle voor vertier. Bij de folkloregroep kunnen kinderen zich vermaken met spelen uit grootmoeders tijd: hinkelen, zaklopen, touwtje springen, spijkerpoepen en koek- en appelhappen. Op de buitenterrassen kunnen de benen even worden gestrekt en kan een drankje worden genuttigd. ‘Last but not least’ vindt op zaterdagavond in de grote feesttent een daverend avondfeest plaats. Surf voor meer informatie naar www.boerendagrijsbergen.nl