Programma overdag afgelast, avondfeest gaat wel door

Boerendag Rijsbergen last activiteiten overdag af

Door de aanhoudende droogte en het extreem warme weer heeft de organisatie van Boerendag Rijsbergen het moeilijke besluit moeten nemen, om de Boerendag-activiteiten van zaterdag 4 augustus overdag  af te blazen. Het feestprogramma in de feesttent tijdens de avonduren gaat gewoon door.

Voor het eerst in het 42-jarig bestaan van het evenement is de organisatie genoodzaakt om dit besluit te nemen. De huidige weerverwachtingen geven op dit moment geen verbetering in de extreme weeromstandigheden aan. De komende dagen en in de week van 4 augustus  blijft het kwik rond en boven de 30 graden. Voor zowel mens als dier kan dit extreme weer leiden tot gezondheidsrisico’s door langdurig aan de zon en de warmte te worden blootgesteld. De Stichting Boerendag volgt hierin het Nationaal hitteplan en adviezen van gezondheidsorganisaties  zoals GGD en GHOR op, en heeft overlegd met Gemeente Zundert.

Tijdens de dag waren demonstraties, optredens ingepland die (veel) energie kosten van mensen en dieren. Omwille van de veiligheid van het evenement wil de organisatie hierin geen risico lopen. Tevens zouden er extra kosten worden gemaakt om de veiligheid voor zowel bezoekers, vrijwilligers en deelnemers te waarborgen tijdens het evenement en de voorbereidingen.

Afterparty gaat wel door
In de avonduren zal de Boerendag Afterparty in de feesttent wel gewoon doorgang vinden. Vanaf 20:30 uur barst het feest los in de feesttent met DJ Gijs, DJ Barry Fest en een optreden van Jeroen van Zelst en Randy Watzeels. De entree bedraagt € 10,-.

Boerendag 2019 op 3 augustus
Wij hopen op uw begrip voor deze situatie. De organisatie gaat haar best doen om op de eerste zaterdag van augustus in 2019 weer een nieuwe Boerendag te organiseren. Houdt u alvast zaterdag 3 augustus 2019 in uw agenda vrij.

Informatie
De organisatie heeft geprobeerd om haar afnemers, leveranciers, deelnemers, medewerkers  en vrijwilligers tijdig te informeren omtrent dit besluit. Mocht onze berichtgeving u niet bereikt hebben, dan kunt u dit bericht als zodanig beschouwen. Voor meer informatie is het secretariaat bereikbaar via info@boerendagrijsbergen.nl of via de contactinformatie op onze website.