Ontwikkeling landbouwmuseum in de ‘Karkooi gaat door

Vanwege het Coronavirus gaat de Boerendag in Rijsbergen ook in 2021 op de eerste zaterdag van augustus niet door. Toch zit de organisatie niet stil en wordt in de ‘Karkooi’ hard gewerkt aan de inrichting van het landbouwmuseum. De sfeer van de boerendag op 1 dag, is binnenkort het hele jaar door te beleven.

Op dit moment laat de actuele situatie rondom het coronavirus nog geen enkel evenement toe. Dat maakt het voor de organisatie van Boerendag Rijsbergen ingewikkeld op welke manier er een veilig en verantwoord evenement georganiseerd kan worden. “Op dit moment is het erg onduidelijk, hoe de situatie ervoor staat op de eerste zaterdag van augustus: Welke maatregelen zijn er op dat moment en kunnen we dan al grote bezoekersstromen ontvangen?. Wat betekent dit voor de financiële situatie van ons evenement?”

De organisatie ziet geen mogelijkheden om het evenement te verplaatsen naar een later moment in het jaar. Om deze redenen is besloten om het evenement voor dit jaar te annuleren. Dit geldt voor het gehele evenement op 7 augustus, de afterparty en het geplande nieuwe zondagprogramma op zondagmiddag 8 augustus 2021.

Landbouwmuseum in de Karkooi
Stichting Boerendag Rijsbergen is al langere tijd bezig met voorbereidingen om ervoor te zorgen dat bezoekers de collectie het hele jaar door kunnen bewonderen. Het museum moet een educatief karakter krijgen en dus ook de schoolgaande jeugd kunnen interesseren in het boerenleven door de jaren heen.

Eind 2020 heeft Heemkundekring De Drie Heerlijkheden als eerste gebruiker haar intrek genomen in het nieuwbouw. Op dit moment wordt er hard gewerkt door een kleine groep vrijwilligers aan de inrichting van het middelste gedeelte. Hier zal een landbouwmuseum ontwikkeld worden. Later volgt hierover meer informatie.

Boerendag Rijsbergen op 6 augustus 2022
De organisatie gaat haar best doen om op de eerste zaterdag van augustus in 2022 een nieuwe Boerendag te organiseren. Houdt u alvast zaterdag 6 augustus 2022 in uw agenda vrij.

Informatie
De organisatie heeft geprobeerd om haar afnemers, leveranciers, deelnemers, medewerkers  en vrijwilligers tijdig te informeren omtrent dit besluit. Mocht onze berichtgeving u niet bereikt hebben, dan kunt u dit bericht als zodanig beschouwen. Voor meer informatie is het secretariaat bereikbaar via info@boerendagrijsbergen.nl of via de contactinformatie op onze website.