Boerendag Rijsbergen last evenement af voor 2020, maar zit niet stil

Boerendag Rijsbergen last evenement 2020 af

Vanwege het Coronavirus gaat de Boerendag in Rijsbergen dit jaar op de eerste zaterdag van augustus niet door. Toch is er niet alleen maar negatief nieuws te melden: De werkzaamheden in de nieuwbouw van de Karkooi nadert de voltooiing en binnenkort zal de eerste gebruiker haar intrek nemen.

De maatregelen omtrent het Coronavirus treffen ook de organisatie van de Boerendag in Rijsbergen. Op dinsdag 21 april maakte de overheid een verbod op evenementen bekend tot 1 september. Daarnaast trekt het evenement veel bezoekers en deelnemers uit Belgiƫ, welke nu geen bijdrage aan het evenement kunnen leveren. Dit zorgt ervoor dat het evenement in zijn volledigheid voor dit jaar wordt afgelast. Dit geldt voor het evenement op zaterdagmiddag 1 augustus, de afterparty en het geplande nieuwe zondagprogramma op zondagmiddag 2 augustus.

Voor de 2e keer in het 44-jarig bestaan van het evenement is de organisatie genoodzaakt om dit moeilijke besluit te nemen. In 2018 gebeurde dit ook al vanwege extreme weersomstandigheden.

Nieuwbouw Karkooi bijna afgerond
In juli 2019 is de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van een deel van de Karkooi. De afgelopen maanden (voor het coronavirus losbrak in ons land) is er door vrijwilligers hard gewerkt om de ontvangstruimte gereed te krijgen. Als de maatregelen worden versoepeld, zal Heemkundekring De Drie Heerlijkheden als eerste gebruiker haar intrek nemen in het nieuwbouw. Zij hebben hier een eigen ruimte en opslag tot hun beschikking.

Na de afronding van het nieuwe gedeelte van het gebouw, kan er gewerkt worden aan de inrichting van het landbouwmuseum in ontwikkeling. Binnen de organisatie is een werkgroep samengesteld die zich bezighoudt met hoe het museum eruit moet komen te zien, de beleving van de bezoeker en welke materialen of werkzaamheden er te zien zullen zijn.

Boerendag Rijsbergen 2021 op 7 augustus
Wij hopen op uw begrip voor deze situatie. De organisatie gaat haar best doen om op de eerste zaterdag van augustus in 2021 een nieuwe Boerendag te organiseren. Houdt u alvast zaterdag 7 augustus 2021 in uw agenda vrij.

Informatie
De organisatie heeft geprobeerd om haar afnemers, leveranciers, deelnemers, medewerkers  en vrijwilligers tijdig te informeren omtrent dit besluit. Mocht onze berichtgeving u niet bereikt hebben, dan kunt u dit bericht als zodanig beschouwen. Voor meer informatie is het secretariaat bereikbaar via info@boerendagrijsbergen.nl of via de contactinformatie op onze website.