Organisatie slaat andere weg in en opent museum

Sinds 1977 wordt op de eerste zaterdag in augustus in Rijsbergen de Boerendag georganiseerd. Wegens een tekort aan vrijwilligers heeft de organisatie het moeilijke besluit moeten nemen om te stoppen met het organiseren van het grootschalige evenement in augustus. De organisatie richt zich nu op de opening van het museum, waar bezoekers het hele jaar door een kijkje kunnen nemen in grootmoeders tijd.

Tekort aan vrijwilligers

In de afgelopen 4 jaar kon het evenement maar 1 keer doorgaan: in 2019. In 2018 kon het evenement niet doorgaan vanwege de hitte. In 2020 en 2021 gooide het coronavirus roet in het eten. Dit zorgt ervoor dat de vaste ploeg van vrijwilligers een stuk kleiner is geworden.

Het tekort aan helpers tijdens de opbouw en tijdens het evenement speelt al een aantal jaren. De huidige ploeg fanatieke vrijwilligers wordt ouder en het blijkt lastig om hiervoor opvolging te vinden, ondanks meerdere oproepen die geplaatst zijn. In de afgelopen 10 jaar is geprobeerd om het evenement al een stuk kleiner op te zetten, zodat minder vrijwilligers noodzakelijk zijn. Helaas heeft de organisatie dit moeilijke besluit moeten nemen, omdat het niet meer mogelijk is om bezoekers de kwaliteit te bieden die men de afgelopen jaren gewend was

De organisatie dankt alle vrijwilligers, deelnemers en natuurlijk bezoekers voor de hulp en de komst in de afgelopen jaren.

Boerendag museum de Karkooi opent medio mei

Na jaren van voorbereiden wordt in mei ‘Boerendagmuseum de Karkooi’ geopend. Door de loop der jaren is door vrijwilligers een grote collectie aan gebruiksvoorwerpen en gereedschappen bewaard en gerenoveerd. De grote schuur vol karren aan de Tiggeltsebergstraat is omgetoverd tot een  museum. Ook heeft Heemkundekring De Drie Heerlijkheden zijn intrek gevonden in het gebouw.