RIJSBERGEN – Bomvol en beregezellig: de 35e Boerendag in Rijsbergen.

Tot laat in de middag was het weer perfect. Lekker warm, beetje bedrukt, maar door de bewolking ook weer niet te heet voor de roodbonten, de zwartbonten, de roofvogels, de schapen, de Border Collies, Jack Russels, Mechelse herders, rij- en trekpaarden, schapen, ganzen, ezels en muildieren. Oh ja, en de ongeveer vijftienduizend bezoekers die gisteren naar de Tiggeltsebergstraat kwamen.

De Boerendag is een dag waarop het teloor gegane boerenleven weer even tot leven wordt gewekt. Met een historische optocht met voetvolk in klederdracht, Belgische trekpaarden voor boerenkarren en landbouwwerktuigen, ritmische gymnastiek, historische tractoren, een ode aan de aardappel, een kalver-, shetlandpony- en schapenkeuring, roofvogelshow en nog veel meer.

Leuk! Voor wie er niet bij kon zijn of het vergeten was: zet maar vast in de agenda: de eerste zaterdag van augustus in 2012: Boerendag Rijsbergen.

Tip: neem een paar overschoenen mee of doe een paar oude laarzen aan. Behalve de honden zijn alle hierboven genoemde diersoorten bepaald niet zindelijk. Ze laten het vallen waar ze het zint en dat is overal. Het is maar dat u het weet.